coton de tulear, Coton de Tulear mladiči

Coton de Tulear, Psarna FIGARO & DINGO, Coton de Tulear, mladički, vzreditelji v Sloveniji, mladički pasme Coton de Tulear, http://www.psarna-coton-de-tulear.si/, bombažki, https://www.facebook.com/figarodingo.cotondetulear/,

četrtek, 14. junij 2018

coton_de_tulear_mladicki
Danes je še vedno veliko lastnikov psičk prepričanih, da naj bi psica vsaj enkrat v življenju imela mladičke, ker naj bi to koristilo njenemu zdravju in psihičnemu stanju, kar je popolnoma zgrešeno mnenje. Psica, ki nikoli v svojem življenju ni skotila mladičev je ravno tako srečna in zadovoljna ob svojem lastniku, kot tista, ki ima vlogo vzrejne plemenke ali ne. Ravno tako je popolnoma zgrešeno mnenje, da je vzreja enostavna, ki povrhu doprinese še ogromno finančnih sredstev k družinskemu proračunu. Bilanca dobrega vzreditelja je vedno neprofitna.


                                       😻😻😻😻😻😻😻                     

Vzreja ni nikakor enostavna, v kateri naj bi pasja mati opravila večino dela. Če je v leglu veliko število mladičev, boste morali skrb za mladiče prevzeti tudi na svoja pleča. Ali če psička ne bo mogla dojiti, boste morali zadevo rešiti vi in se naučiti hranjena mladičev z stekleničko, kar ni enostavno, saj mladički zelo pogosto odklanjajo takšen način prehranjevanja. Večino svojega letnega dopusta boste porabili ob leglu, saj vas bo vaša psička potrebovala ob kotitvi, kakor tudi ob socializaciji mladičev. Verjetno je zelo malo vzrediteljev, ki se jim še ni pripetila katastrofa, denimo pogin mladičev ali celo celotnega zaroda in pustil za sabo ogromen veterinarski račun, kakor tudi psihično trpljenje vzreditelja.


                                             😻😻😻😻😻😻😻

Res je, da nekdo mora vzrejati, sicer čistopasemskih psov ne bi bilo. Resničen vzreditelj je tisti, ki se počuti odgovornega za pse, ki se skotijo pri njem, zna poiskati dober dom zanje in si prizadeva pasmo izboljšati. Leta in leta preučujejo, kako vzgojiti zdrave in značajsko uravnovešene pse, ki bodo čim bolj ustrezali standardu pasme, o pasemskih značilnostih, dednih zdravstvenih in značajskih težavah, s katerimi je pasma obremenjena.  Parjenje in vzreja zahtevata čas in denar. Dober vzreditelj, da izboljša svojo vzrejno linijo bo sparil svojo psico z vrhunskim plemenjakom za katerega je pripravljen prevoziti 1000 ali več kilometrov.

Vse to so lastnosti cenjenih vzrediteljev in trdo delo, ki pa ne pozna bližnjic!!!!!!!


Coton de Tulear mladički, Coton de Tulear mladiči, puppies, kennel, Coton de Tulear Figaro in Dingo


                                            
                                          ✰✰✰✰✰ 
                                          Coton de tulear
        
coton_de_tulear_
coton_de_tulear

Ni komentarjev:

Objavite komentar