coton de tulear, Coton de Tulear mladiči

Coton de Tulear, Psarna FIGARO & DINGO, Coton de Tulear, mladički, vzreditelji v Sloveniji, mladički pasme Coton de Tulear, http://www.psarna-coton-de-tulear.si/, bombažki, https://www.facebook.com/figarodingo.cotondetulear/,

četrtek, 2. februar 2023

Coton de Tulear mladiči ~ FIGARO DINGOCoton de Tulear mladički, Coton de Tulear mladiči, puppies, kennel, Coton de Tulear Figaro in Dingo


💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛COTON de TULEAR
blogger.com/blog/postIz uredništva revije MOj PES sem bila vabljena kot vzrediteljica, da napišem članek meni tako ljube pasme Coton de Tulear.
V reviji MOJ PES si lahko preberete kaj več o sami pasmi na sploh. 

Toplo vabljeni k branju.


pritisni .... 👉.... Video našega mladičahttps://draft.blogger.com/blog/post/edit/7727944694452593841/4566397912106245884?hl=sl
Coton de Tulear ~ Izdaja, (feb/mar) 2023                                                        
          


     🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟                          SKLEPI IN KOSTI KUŽKA"Ko dobite svoje 8 do 10 tednov stare mladičke, prosim imejte v mislih te slike. Čeprav je ta fotografija zelo mlad kuža, je za pokazat. Kosti se še ne dotaknejo. Tako prikupno plavajo okoli z malimi dihajočimi tačkami in migajočim gibanjem, ker so njihovi sklepi v celoti sestavljeni iz mišic, tetiv, vezi in prekrivanja kože. Nič se ne ujema tesno skupaj ali še nima pravega položaja.
Ko jih prekomerno poganjaš ali jim ne omejuješ vadbe, da bi preprečil pretiravanje jim ne daš priložnosti za pravilno rast. Vsak velik skok ali navdušen, poskočen tek povzroči vpliv med kostmi. V razumnih količinah to ni problematično !!! in je običajna obraba, vsake živali. Ko pa kužku dovolite, da skače gor in dol s kavča ali postelje, ali ga vozite na daljši sprehod/pohode, premajhnega poškodujete njegove nastajajoče sklepe. Ko pustiš kužku, da se teče drsečih ploščicah brez oprijema, poškoduješ sklep. "

"Kosti in sklepi mladičkov se še razvijajo do starosti 18-24 mesecev. Preveč gibanja ali hoje lahko nepovratno poškoduje njihove kosti in sklepe. Kakor tudi premalo gibanja. To bi morali jemati resno!!!
Stvari, ki se jim lahko izognete s svojim kužkom:
*Brez skakanja v ali iz avta, še posebej večjih avtomobilov. To pa zato, ker je vsa teža na sprednjih nogah kužka in komolčnih sklepih, ko pristane.
*Brez metanja žogic ali frizbija velike razdalje za lovljenje vašega kužka. Nenadno ustavljanje in pretiravanje s sprednjimi nogami je nevarno.
*Pazljivo brez skakanja ali letenja pred 2-3 leti.
*Ne dovolite, da drugi psi neprestano vlečejo ali potiskajo vašega kužka, vključuje s trupom na tla.

*Izogibajte se velikemu vzpenjanju po stopnicah, kar lahko poveča tveganje za displazijo.
*Brez hitrih obratov ali prevratov"🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆


🌲Želimo vam blagoslovljen Božič🌲 Ko prižgejo božične se luči,
naj vsak v srcu si nekaj zaželi.
Naj Božič bo prijazen, naj bodo
prijazni v njem ljudje,
naj misli bodo iskrene 
in veselo bo srce.
                      
Ker v vsakem se letu nam vedno mudi,
ustavite čas vsaj za praznične dni.
Naj leto se staro tedaj poslovi,
s seboj pa odnese vse vaše skrbi.


🌲 Želimo vam tudi, da bi bili v novem letu 2023 srečni in srečo delili  naprej 🌲                      🌲na fotki, mala modelka naše vzreje 🌲 
      
                                        

  
                                  2 x klik na puščico videa 💥
                            na videu tudi maneken naše vzreje
                                              
                   
🌲In še maneken aktualnega našega legla🌲


DOBRODOŠLI

klik na povezavo💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝💝

Ni komentarjev:

Objavite komentar